100% Ελληνικό ολόφρεσκο γάλα

και παραδοσιακά, τοπικά προϊόντα από το Κεφαλάρι Άργους

Έμπνευση με ιστορία από την Ζωοδόχο πηγή, στο Κεφαλάρι Άργους.

Η Ζωοδόχος Πηγή είναι ιστορικό σημείο της περιοχής του Κεφαλαρίου. Στην επανάσταση του 1821 είχε στρατοπεδεύσει ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης κατά την εκστρατεία του Δράμαλη στην Αργολίδα. Στην Γερμανική κατοχή, στις σπηλιές δίπλα στην εκκλησία κατέφευγαν οι κάτοικοι της περιοχής για να προστατευθούν από τους βομβαρδισμούς.

Σε εκείνες τις δύσκολες μέρες, ο μπάρμπα Λευτέρης Αντωνάκος προσέφερε στους κατοίκους γάλα από τις αγελάδες του. Η εν λόγω εκκλησία έχει μεγάλη συναισθηματική αξία για την οικογένεια Αντωνάκου και τιμάται πρωταγωνιστώντας στις συσκευασίες όλων των προϊόντων του Μοριά.

Με πρωταρχικό στόχο την αυτονομία από τις μεγάλες βιομηχανίες γάλακτος η οικογένεια Αντωνάκου μαζί με άλλους κτηνοτρόφους της περιοχής της Αργολίδας δημιούργησε το 2011 Συνεταιρισμό Αγελαδοτρόφων Ανατολικής Πελοποννήσου, ο οποίος ένα χρόνο μετά, κυκλοφόρησε στην αγορά χωρίς μεσάζοντες, το "Γάλα Του Μοριά".

Στηριγμένοι στον Συνεταιρισμό Αγελαδοτρόφων Ανατολικής Πελοποννήσου και αξιοποιώντας το εξαιρετικό τοπικό γάλα, το "γάλα του Μοριά" κατόρθωσε να έχει σημαντική παρουσία σε 5 Νομούς της Ελλάδας (Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία, Λακωνία, Μεσσηνία). Έγινε έτσι το πρώτο σε πωλήσεις τοπικό γάλα στις περιοχές αυτές και πολύ ψηλά στην συνείδηση των καταναλωτών. Παράλληλα δημιουργήθηκε ένα μικρό δίκτυο πωλήσεων στην Αθήνα σε επιλεγμένα μικρά σημεία, για την αγορά της οποίας ετοιμάζεται προσεχώς σημαντική παρέμβαση.

Επίσης εμπλουτίστηκε η γκάμα των προϊόντων με πολλά γαλακτοκομικά είδη. Επιλέχθηκε σε αυτή την πορεία το καλύτερο εμφιαλωτήριο της ευρύτερης περιοχής για τα υγρά γάλατα, τον μεγαλύτερο και ποιοτικότερο παρασκευαστή παραδοσιακού γιαουρτιού της Νότιας Ελλάδας για το γιαούρτι, το μεγαλύτερο τυροκομείο της Τρίπολης για τα τυριά και μια εξαιρετική βιοτεχνία γάλακτος για τα επιδόρπια και το βούτυρο. Προμηθεύοντας όλους τους παραπάνω με το γάλα του Μοριά, καθορίζοντας τις προδιαγραφές των προϊόντων και επιβλέποντας με το έμπειρο προσωπικό την παραγωγή και διακίνησή τους, υπάρχουν τα αποτελέσματα ποιότητας που απολαμβάνετε και εμπιστεύεστε.

Η καρδιά της εταιρείας είναι ο Αγελαδοτροφικός Συνεταιρισμός. Αποτελούμενος από μονάδες της περιοχής του Κεφαλαρίου Άργους, με ραχοκοκαλιά τις μονάδες των αδελφών Ιωάννη και Παναγιώτη Αντωνάκου, φιλοδοξεί στο επόμενο διάστημα να εντάξει στις τάξεις του όλα τα γάλατα της Ανατολικής Πελοποννήσου.

Τα περισσότερα μέλη του είναι κτηνοτρόφοι δεύτερης και τρίτης γενιάς που κατέχουν καλά το αντικείμενο και μαζί με έμπειρα στελέχη από το χώρο της γαλακτοβιομηχανίας που έχουν συγκροτήσει μια αποτελεσματική και φιλόδοξη ομάδα.

Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ο απόλυτος έλεγχος στην ποιότητα του γάλακτος που παράγει ο Συνεταιρισμός. Έχοντας ιδιοπαραγόμενες στο σύνολο των χονδροειδών ζωοτροφών και μέρος των καρπών από ιδιόκτητες εκτάσεις, εφαρμόζοντας σύγχρονες ζωοτεχνικές πρακτικές στ διατροφή, άρμεγμα και διαβίωση των ζώων, συνεργαζόμενοι με ειδικούς κτηνιάτρους - ζωοτέχνες, παράγεται ένα γάλα υψηλής υγιεινής και διατροφικής αξίας, που δίνει το σαφές πλεονέκτημα στα προϊόντα του Συνεταιρισμού έναντι του ανταγωνισμού.

"Κάνοντας έναν απολογισμό αυτών των χρόνων δράσης, δεν μετανιώσαμε καθόλου για την απόφασή μας να απεξαρτηθούμε  από τις γαλακτοβιομηχανίες και να καθετοποιήσουμε την παραγωγή μας. Αν και ξεκινήσαμε στα χρόνια της κρίσης, αποκλεισμένοι από το τραπεζικό σύστημα, καταφέραμε με μηδέν δανεισμό να αναπτύξουμε το δίκτυο μας, να κλείνουμε τις χρονιές με αύξηση τζίρου 25% και με αξιόλογη κερδοφορία.

Προσβλέπουμε στο μέλλον με αισιοδοξία. Οι στόχοι μας φιλόδοξοι και ο σκοπός μας ένας: Να προσφέρουμε στους καταναλωτές ένα ασφαλές, ποιοτικό και προσιτό προϊόν του τόπου τους, κάθε μέρα και καλύτερο, κάθε μέρα και σε περισσότερους..."

"Τα μέλη του Συνεταιρισμού"